1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Türkiye Ekonomisi
  4. Tavuk Eti Üretimi Martta Yüzde 13 Arttı, Yumurta Üretimi Geriledi

Tavuk Eti Üretimi Martta Yüzde 13 Arttı, Yumurta Üretimi Geriledi

TÜİK verilerine göre, mart ayında tavuk eti üretimi yükselirken yumurta üretiminde düşüş yaşandı.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), mart ayına ilişkin kümes hayvancılığı üretim verilerini açıkladı. Buna göre, Türkiye genelinde tavuk eti üretimi, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 13 artış göstererek 231 bin 595 tona ulaştı. Üretim, bir önceki aya göre de yüzde 6,1 oranında yükseldi.

Yumurta Üretiminde Düşüş

Mart ayında tavuk yumurtası üretimi ise yıllık bazda yüzde 8,8 azalışla 1 milyar 632 milyon 774 bin adede geriledi. Aylık bazda ise yumurta üretimi yüzde 5,5 artış gösterdi.

Kesilen Tavuk Sayısında Artış

Söz konusu dönemde kesilen tavuk sayısı, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 8,2 artarak 122 milyon 53 bin olarak kayıtlara geçti.

İlk Çeyrek Verileri

Ocak-Mart döneminde geçen yılın aynı dönemine kıyasla:

  • Tavuk eti üretimi yüzde 12 artışla yükseldi,

  • Kesilen tavuk sayısı yüzde 8,6 arttı,

  • Tavuk yumurtası üretimi ise yüzde 9,9 oranında azaldı.

Veriler, mart ayında et üretiminde yükselişin sürdüğünü, ancak yumurta üretiminde düşüş eğiliminin devam ettiğini gösterdi.

AA

Tavuk Eti Üretimi Martta Yüzde 13 Arttı, Yumurta Üretimi Geriledi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Haber Afak'ı sosyal medya üzerinden de takip edin